Om mig

Jeg hedder Christian Bruun, er 29 år og arbejder som QA Engineer. Jeg har en kandidat i it, kommunikation og organisation (ITKO) fra Aarhus Universitet. Tidligere har jeg læst en professionsbachelor i kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

I mit arbejde har jeg fokus på automatiseret test af software, så applikationer sendes ud til brugerne i den ønskede kvalitet. Inden jeg begyndte at arbejde med kvalitet og test har jeg arbejdet fire år som kommunikationskonsulent hos KFUM-Spejderne i Danmark. Her var jeg ansvarlig for KFUM-Spejdernes digitale kommunikation, herunder hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve, men som en del af et lille team var opgaverne mange og alsidige med alt fra krisekommunikation, pressekontakt til korrekturlæsning og undervisning af frivillige spejderledere i god kommunikation.

Online siden 2007

Jeg har altid bevæget mig i feltet mellem kommunikation og it. Derfor begyndte jeg i 2020 på kandidaten i it, kommunikation og organisation på Aarhus Universitet. Målet er blive endnu bedre til at arbejde med it i virksomheder og gøre flere i stand til at udnytte mulighederne for at arbejde smartere.

Foto: Negative Space @ Pexels.com

Siden folkeskolen har jeg arbejdet med html. Det begyndte med html-koder på arto.dk og kulminerede i 2007, da jeg fik min første hjemmeside. I gymnasiet blev det til flere projekter fx et system til sms-afstemning til gymnasiets melodi grand prix.

I dag vedligeholder jeg et par hjemmeside og bruger fritiden på at udvikle mine egne projekter for at blive dygtigere. Projekterne har længe været udviklet med udgangspunkt i WordPress. Derudover har jeg erfaring med at arbejde i Typo3, Joomla og Sitecore fra forskellige arbejdspladser. I dag er python og javascript også en stor del af udgangspunktet for mine projekter, ligesom automator til Mac er et af mine yndlingsprogrammer.

Den braste journalistdrøm

Siden gymnasiet har jeg interesseret mig for kommunikation. Derfor var det lidt af en drøm, da jeg i 3.g var i brobygning på journalistuddannelsen på SDU. Ligeså stor en skuffelse var det, da jeg året efter ikke kom ind.

I dag er jeg klogere. Kommunikation var den rigtige vej for mig, og siden jeg begyndte på studiet i 2013, har jeg brugt min viden til at fortælle de gode historier på skrift, i billeder og på video. I de seneste år har en del af mit arbejde med kommunikation også inkluderet undervisning og rådgivning.

Fotoreportage om elitesportsudøvere i Kolding Kommune for Kolding Elite.
Foto: Christian Bruun

I løbet af tiden er det blevet til utallige artikler i magasiner og på hjemmesider om alt fra guides til at forebygge stress med pauser til medarbejderportrætter.

Men det er ikke kun sammen med tastaturet, at jeg fortæller historier. Kameraet er en fast følgesvend, når jeg laver historier, og det bedste er, når jeg kan tage billeder til mine historier. Fx er billedet ovenfor taget som en del af en fotoreportage for Kolding Elite under min praktik i Kolding Kommune.

Men mest af alt gør min erfaring med kommunikation mig i stand til at skrive i et letforståeligt sprog, og jeg nyder at hjælpe med at gøre tekster læsevenlige og hive dem et trin eller tre ned af abstraktionsstigen.

En verden af kommunikation og IT

Det er min interesse for IT, som i dag har ført til et karriereskifte væk fra kommunikation. Og selvom mit hjerte stadig banker for god kommunikation, nyder jeg at have fået en hverdag, som er fyldt med teknik, automatik og kode. Kommunikation og IT går nemlig godt i spænd og handler i sidste ende om at tage brugeren/læseren i hånden.

Så nu er komma altså skiftet ud med semikolon, Word med VS Code og redaktionsmøder med agile planning sessions.

Med fiskestang og sovepose

Når jeg ikke arbejder, er jeg spejder hos KFUM-Spejderne. Her laver jeg primært kurser for unge og voksne om friluftsliv og ledelse. Derudover er jeg spejderleder i Lystrup Gruppe, hvor jeg er enhedsleder hos juniorerne, som er børn mellem 10 og 12 år.

Som spejder har jeg en ramme for min interesse i friluftslivet og et ståsted, som jeg er stolt af. Derudover kender jeg mange af mine allerbedste venner fra spejder. Så det er svært ikke at hænge ved. Når alt kommer til alt, handler det nemlig ikke så meget om bål, snobrød og at hjælpe gamle damer over vejen. I stedet sætter jeg pris på fællesskabet, oplevelserne og mulighederne.

Naturen fylder også en stor del af min fritid. Her får jeg ro til at cleare hovedet efter mange timer foran computeren eller bøgerne. Skal der trumf på, tager jeg fiskestangen med og prøver at fange lidt til middagsbordet. Mest bliver det bare til gode billeder til instagram.

En af mange ture ud i naturen med rygsæk og sovepose.
Foto: Christian Bruun

Når vejret byder sig, nyder jeg også at pakke trangia, liggeunderlag og sovepose for at tage en overnatning i shelter. Af og til kommer hængekøjen også med, og så går livet simpelthen op i en højere enhed. Overnatning i det fri. Mad fra åben ild. Prøv det.

// Christian